Mióta létezik honlapja a Csörgősipka Színház-nak (ez kb 15 éve) azóta a Freeweben van, ami jelenleg a Generál Média Kft. tulajdona. Sőt, színházunkhoz kapcsolódva még két oldalunk is itt talált otthonra. Így a bohócos oldalunk és a több mint 50 fiatalt közvetlenül érintő Kaméleon Színjátszó Egyesület honának lapja.

Történt, hogy a hódmezővásárhelyi cég - mely egyébiránt a blogger.hu-nak is tulajdonosa- üzleti alapokra helyezte működésének fő hagsúlyát. Ami természetes, hiszen szóból nem, de pénzből élünk. Tehát: fizetőssé tette az oldalak tárhelyének használatát. Ezt megértettem, elfogadtam. Örültem is a reklámcsík megszűnésének.

 

Fizetni szeretnék! Mindhárom oldalunkért!

 

De mindez, csak pusztába kiáltott szó, mert többszöri keresésemre sem reagáltak. Az igaz, hogy jöttek afféle standard-levelek, de nekem kérdésem, kérésem lett volna, hiszen én vagyok az ügyfél, aki fizet.

Nagy nehezen a telefonszámukat is sikerült kinyomozni, mert bár nem titkos, mégsem oly egyszerűen elérhető. Hívom Őket. Egy fiatal hölgy veszi fel, tisztázzuk, hogy a szám rendben van. Ám közli, hogy ő csak helyettesít, mert a recepciós nincs itt, de adjam meg adataimat, a megkeresés okát, s visszahívnak. Ennek három hete. Azóta várom, hogy a recepciós visszaérjen, s megkeressenek.

Ezek után mennyire gondolható, hogy a Generál Média Kft. egy megbízható, profi cég? Részemről egy mákszemnyit se!

Talán egyszer majd sikerül még valami közös dolog, de igyekezni fogok valahol nagyon másutt domain neveket vásárolni - lehetőleg olyan cégnél, aminek NINCS köze a Generál Média Kft-hez, s lapjainkat inkább azokon elhelyezni. Ahol talán az ügyfelet ügyfélként kezelik. Úgy tűnik, Holman Endre ügyvezető igazgató úrnak még sok dolga lesz, hogy cégét a felsőbb, a professzionálisabb régiókba emelje.

Sokat gondolkodtam, hogy mindezt egyáltalán leírjam -e, de úgy gondolom, talán hasznos, ha az olvasók képet kapnak e hódmezővásárhelyi cégről. Igazán sajnálatos, mert lapjainkat többnyire könnyedén elérték, bár néha-néha vírust jelzett a FF, ez bizonyára egyszerű szerverhiba lehetett, ami egy ingyenes megoldástól még elnézhető.

Ám ahogy mondani szokás: a remény hal meg utoljára - talán egyszer még szóba állanak velem, az ügyféllel, aki szeretne fizeni, de valahogy erre mégsem adnak lehetőséget.