ogalmam sincs, hogy miképp szaladt el ez a tanév is, de -sajna- hamarosan itt a vége.
Szokásos ünnepi módon zárul az évad, s biztos vagyok abban, hogy eseményeink során mindenki megtalálja a neki tetsző produkciót.

Lássuk először a bemutatókat. A sort az immár 18 éves pénteki csapat nyitja 2017. május 19-én. Két rövidebb és egy hosszabb előadást láthat az, aki eljön a József Attila Művelődési Házba (Győr, Móra F. tér 1.)


Az Emil és a detektívek című keresztmetszet ízelítőt ad a regényből, egy parányi bepillantást enged az 1933-as Németország még békés hétköznapjaiba.


Az Egy lány története című előadás égetően aktuális problémára igyekszik ráirányítani a figyelmet. Jó és rossz barátok, helyes és helytelen döntések, tiltott vágyak és szenvedélyek... A választ, a helyes utat mindenkinek magának kell megtalálnia. Wendy története csak egy példa, mely bárhol, bárkivel megtörténhet. Viszont gyakorta elkerülhető ez a sors.


A Beépített szépség története egy átirat a híres filmből. Csajos, időnként dögös, lírai, néha drámai, máskor izgalmas, de többnyire szórakoztató.

Csak egyet kell aludni, s másnap folytatódik a bemutatók sora. 2017. május 20-ánszombaton a 17 éve fennálló szombati társulat kápráztatja el nézőit. Szintén három produkcióra számíthat aki helyet foglal a nézőtéren.


A Csizmás kandúr egy hamisítatlan Kaméleonos meseparódia. Tele vicces alakítással, humoros jelenetekkel. De természetesen a mese eredeti fonala sem szakad meg soha, így a kisebbek is élvezettel nézhetik.


A Kaktusz virága kellemes kikapcsolódást nyújt azoknak, akik szeretik a romantikus, ám vidám történeteket. Annyit el szabad árulnom: a vége happy end lesz ;)


A nap végére a borzongás marad. A lélek gonosz és mély bugyraiba vezetjük a nézőt a A lepkegyűjtő című pszichodrámával. A tulajdonképpen két személyes produkció John Fowles híres regényéből készült. Igazi csemege. Szőke Laura és Unger János ebben az előadásban túllép az amatőr színjátszás fogalmán, s igazi színészi módon prezentál, mely bőven megállná a helyét akár a fővárosi Nemzeti Színház színpadán is. Senki ne hagyja ki!

Aztán csak egy hetet kell várnia annak, aki a 16. Kaméleon Színjátszó Találkozó előadásait szeretné megtekinteni.

Hála a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, valamint a József Attila Művelődési Ház vezetőségének - idén is két napos fesztivált tarthatunk.
A már említett műveken kívül lesznek újdonságok is. 2017. május 26-án este a Felmenők társulata is bemutatja, mit csinált keddenként. Az előadás címe: Janika. Aranyos, kedves, romantikus magyar vígjáték, mely az azonos című régi magyar film színpadi átirata.
Másnap, 2017. május 27-én reggeltől estig folyamatosan használjuk a színpadot. A napot az Ifi csoport kezdi a Bűntény az erdei iskolában című mesekrimivel, amit -szerintem- mindenki imádni fog, mert ezek az óvodás és kisiskolás korú gyerekek egyszerűen fantasztikusak. Mindenre képesek! Majd meglátják, ha meglátják!
A délelőtt folyamán lesz egy újabb bemutató is. A Vámosszabadin működő csoport aRigócsőr király című igazi mesejátékot adja elő Gulyás Virág és Bognár Zoltán főszereplésével. Aki szereti a meséket, annak teljes szívemből ajánlom.
A produkciók folyamának végét ismét a Felmenők bemutató előadása zárja. A Vidám kísértet egy valódi angol komédia, átitatva egy kis misztikummal. Unger Sabine, Németh Nárcisz és Bizzer Jenő főszereplése garantálja a remek szórakozást.
Aztán a napot a zsűri értékelése zárja, hiszen nem feledhető az a tény, hogy ez a találkozó is egy verseny. A díjak átadása után kinek örömmel, kinek szomorúsággal a lelkében - zárul a Találkozó.
Annyit elárulok, idén már az Ifi csapat is igazi versenyzője lesz e megmérettetésnek. S immár az sem lehet titok: gyarapodott kissé a díjak száma is.