Asztahűha

Rácsodálkozásaim a világra. Vagy valami ilyesmi.

Blokada

Na, ki imádja az androidos telefonján böngészés és egyebek közben a temérdek reklámot?

Na, ki van oda érte, ha weboldalak akkor is követik a tevékenységét, ha ő nem akarja?

Na, ki az a mazochista, aki imádja, ha weboldalak vagy alkalmazások vírusokkal bénítják meg a telefonját, lelopják összes kontaktját és egyéb személyes adatát?

Na, fel a kezeket a magasba! Tovább»

B&W Photography apps

avagy: fotózzunk fekete-fehérben Tovább»

Cross DJ

Szinte még meleg és ropogós annak az Androidos programnak a frissített változata, amit már lassan két esztendeje élesben is használok. Örvendezhetnek az iPhone-t használók is, mert számukra szintén elérhető.

A Cross DJ programot a csaknem húsz éve digitális zenével foglalkozó francia Mixvibes bocsátotta ki. A program szupererős motorja már 15 éves, így verzióról verzióra egyre megbízhatóbb és kifinomultabb lett.


Aki egyáltalán nem ismeri a programot, annak javaslom a Google Play-ben mellékelt részletes leírás elolvasását, ám aki megelégszik szerény tapasztalati tényezőkre támaszkodó összefoglalómmal, annak álljon itt nyúlfarknyi -a képben lévőknek bugyutának tűnő- leiratom.

Cross DJ


A Cross DJ egy bal és jobb panelből álló zenelejátszó. A zenéket lejátszás közben össze lehet mixelni, ritmikájukat szinkronizálni, tónusukat módosítani, különféle effektekkel megbolondítani, „szkreccselni" -amit néhány idióta egészen másnak hisz-, a zene bizonyos részeihez ismétlő pontokat adni. (Kicsit hülye megfogalmazása a loop készítésnek.)A zenelejátszó ismeri a gyakoribb zenei fájlokat, de leginkább a hagyományos mp3-as formátumot szereti.A zenék betöltését saját böngészője segíti, melyben több mód is kínálkozik arra, hogy a telefonon/tableten és/vagy memóriakártyán tárolt zenei anyagot megtaláljuk.


Mivel közeleg a szilveszter, a farsang, a házi- vagy más bulik időszaka, ajánlom kezdő vagy épp gyakorló DJ-k figyelmébe. Jóféle és megbízható. A feleségem is szereti.
Természetesen létezik fizetős verziója is a lejátszónak, melyben kibővülnek a funkciók, tágulnak a lehetőségek, de erről inkább a program honlapján érdemes tájékozódni. Egy sima kis buli lebonyolítására az alapprogram is elegendő.


Igyekeztem tényleg konyhanyelven leírni a lényeget és gusztust csinálni a programhoz. Tudom, hogy legalább húszmillió DJ és hangmérnök él Magyarországon -bár a lakosság lélekszáma jelenleg 9.772.635 fő-, akik mindig mindenkinél mindent jobban tudnak és értenek, de azért biztosan akad olyan is, aki laikusként érdeklődik a téma iránt és leiratom kielégítő fogódzóul szolgál Számára.


Az ingyenes verzió androidos telefonokra/tabletekre itt elérhető:

Aki pedig ad érte a franciáknak 1.890.- Forintot:

Canomapp

Lehet, ez afféle paranoia, de utálom az olyan mobilalkalmazásokat, melyekben reklám, vagy hirdetés jelenik meg. Tovább»

Vazze! Legyen akkor a Waze!

Ajándékba kaptam a télen egy Huawei P9-es mobilt. Tovább»

Androidos kütyükéző - akit nem érdekel, kérem lapozzon

Tovább»

Dobókocka-fej 07 – Navigáció

A zöld robotos okostelefonokban gyárilag kapott helyet a “gugli” gyár által készített navigációs applikáció. Tovább»

Dobókocka-fej 06 – Hallgass! Zenét!

Míg anno a mobilfunkciók közül ez vezetett, mára a sokadik helyre csúszott vissza. Tovább»

Dobókocka-fej 5 – Vágjunk jó képet

A fotóprogramokat bemutatva adja magát a téma: fotó és képszerkesztés okostelefonnal. De az az igazság, hogy én vakegér vagyok. Tabletre biztosan jó lenne ez vagy az az alkalmazás, de mobilra?!… Br…

Tovább»

Dobókocka-fej 04 – Kép-zés, avagy fotózni sokan szeretnek.

Imádok fotózni. Csak éppen nem tudok. Tovább»

Dobókocka-fej 03 – Böngésszünk a Neten

Lehetek őszinte? Én abszolút, mindenben megfelelő böngészőt még nem találtam mobiltelefonra. Tovább»