Asztahűha

Rácsodálkozásaim a világra. Vagy valami ilyesmi.

Hemingway editor

Tudják azt, hogy mi fán terem a Hemingway Editor? Tovább»

Abrams és Dorst könyve 2 - avagy: ki volt az a rejtélyes B. Traven?

MÁSODIK FEJEZET Tovább»

Abrams és Dorst könyve

ELSŐ FEJEZET Tovább»

Törülközőnap

A törülközőnapot minden év május 25-én ünneplik 2011 óta. Tovább»

Pope

Ha klasszikus angol költészetről esik szó, akkor általában, vagy inkább jó esetben William Shakespeare neve sokaknak beugrik. Akik egy picivel jobban odafigyeltek még felrémlik az Alfred Tennyson név. Ha valakit pedig érdekelt is a dolog, akkor hamar rátalál Alexander Pope nevére. Tovább»

Shakespeare Globe Színháza

1598 telének egyik rendkívül hideg éjszakáján a Shoreditch Színház társulata, kik magukat csak Chamberlain fiúknak hívták, betörték a teátrum kapuját és szeretett munkahelyüket darabokra szedték, hogy később, vagyis jövő tavasszal egy másik helyen újra felépítsék Globe Színház néven. E válogatott társasághoz tartozott a fiatal William Shakespeare is. Tovább»

Igaz mese a csizmadia fiáról

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény csizmadia. Dolgozott az látástól vakulásig, de alig tudta eltartani a családját. Tovább»

Kerouac

Amikor 1969-ben 47 esztendősen elköszönt ettől a földi világtól mindössze 91 dollár volt az összvagyona. Tovább»

Ez az arany tényleg fénylik

Már öt évesen írt és olvasott. Tovább»

Steinbeck

John Steinbeck 1902. február 27-én született a kaliforniai Salinas-ban. Nyughatatlan lélek volt, aki mégsem tudta elhagyni szülőföldjét, hiszen regényeinek, novelláinak hősei, helyszínei mind odakötötték. Tovább»

A Majkároly

Tudják, hogy kicsoda Emma Pollmer? Vagy Prinz Muhamel Lautréamont? Esetleg ismerik e nevet, hogy Capitain Ramon Diaz de la Escosura? Tovább»