Asztahűha

Rácsodálkozásaim a világra. Vagy valami ilyesmi.

Ez egy olyan izé, olyan fotóból festményt csináló program, de nem mobilra

Hiszik, mostanában vált divattá, hogy a meglévő fotókat átalakítják festménnyé vagy valamilyen látványos grafikai állománnyá. Tovább»

Léghajó no.1

A Montgolfier fivérek tekinthetők a modern repülés atyjainak.  Tovább»

Leszoktam

;-) Tovább»

Puskás Tivadar

A nemesi származású Ditrói Puskás Tivadar (1844.09.17.-1893.03.16.) kalandos életét leírni kevés lenne e felületen. Tovább»

Útinapló helyett - Konyakmeggy

Ajándékul néhány napot Pécs környékén töltöttünk. Gondoltam, útinaplót készítek róla, de szerintem a kutyát se érdekelné. Tovább»

A skót szalag

Amikor 1920-ban Richard Gurley Drew csatlakozott a 3M vagyis a Minnesota Bányászati és Gyártói Vállalathoz, még senki sem gondolt arra, hogy történelmet csinálnak. Tovább»

Szövegfelhő generátor

Valójában lövésem sincs róla, hogy mi is a pontos terminus technicus erre a grafikai megoldásra, de ötletes. Tovább»

Gondolatok a Darwin-díjról

Szerintem a leghíresebb Darwin-díjas a világhírű amerikai író, Tennessee Williams, aki egy szállodai szobában, erősen ittas állapotban szeretett volna a szemébe csöppenteni, de a szemcseppes üvegcse kupakja, melyet rendszerint e művelet alatt a szájában tartott, véletlenül a torkán akadt és az író megfulladt. Tovább»

Átverések, kizárólag "tudományosan"

A csupán mások elkápráztatására kitalált, valósnak beállított találmányok és csodák száma megbecsülhetetlen. De néhányuk kiemelkedik a sokból, ezekre fókuszálok most. Tovább»

Vasvadkacsa

Itt a magyar nyelvű blogok óceánjában egyre kevesebb a kifejezetten értéket képviselő írásmű, talán egymillióból egy, ha akad. Nos, az alábbi szösszenet sem erősíti az értékoldalt, de leírom, hátha valakit érdekel. Tovább»

Hofi és kész

Hofi

Ennek az idióta, aberrált világnak ez éppen a legmegfelelőbb üzenet.