Asztahűha

Rácsodálkozásaim a világra. Vagy valami ilyesmi.

A 21. század gonosz „hét törpéje”

Hallom a hírekből, hogy így a bitcoin, meg úgy a bitcoin, meg a kriptovaluták árfolyama most ennyi és annyi. Hümmögök, kérdezek, de konyhanyelvi választ senki sem képes adni. Tovább»

Pán

Ez idő tájt az ókori Rómában vidám ünnepléstől voltak hangosak az utcák. Tovább»

Maharadzsa expressz

Ha majd a MÁV ilyen vonatokat indít... Tovább»

Theremin

Az ember azt gondolná, hogy az elektromos zene alig negyven valahány éves, s talán a híres Moog orgonákkal kezdődött. Tovább»

Szó, szó, szó

Egy átlag angol kb. 800-900 szóval elvan. Egy amerikainak szerintem 600 is elég. Meg aztán manapság már lassan ragozást se használnak. Tovább»

Csókold meg Hank fenekét

James Huber Amerika egyik szkeptikusa. Tovább»

A pokolba

A jó és rossz szellemi lények különválasztására már az ősembernek is igénye mutatkozott. Tovább»

Jézus arca?

A Jézus ábrázolások 80 százaléka egy magas, vékony, fehér bőrű, világos szemű, barna hajú fiatal férfit mutatnak. Hm... Elég érdekes személyleírás. Tovább»

Kakis papír újratöltve

Néhány esztendeje Hollandiában tölthettem pár napot. Tovább»

Ahány ház, annyi Mikulás

Jultomten, Babbo Natale, Gyed Moroz, Nikolaus, Zinniklos, Sengtan Laozsen, Sinterklaas, Hoteiosho, Père Noël, Joulupukki, Father Christmas, Santa Claus. Ahány ház, annyiféle elnevezés, mely mégis egy: Mikulás. Tovább»

dr. Pirula Lobbi

Pajti, elhiszed az afféle összeesküvés elméletet, melyben a gyógyszergyártó cégek krémje célul tűzi ki az emberiség, s azon belül a magyarok szándékos megbetegítését, hogy aztán minél több gyógyszert kelljen fogyasztaniuk? Tovább»