Asztahűha

Rácsodálkozásaim a világra. Vagy valami ilyesmi.

Magyar Wiki szülinapja

A Magyar Wikipediának két indulása is volt. Tovább»

Tanultam egy csúnya szót

Nekem legalábbis nem tetszik. A szó maga nem új, csak manapság többet használják, főleg technológiai előtaggal. Tovább»

Nincs pocsék fotó, csak nem elegendő filter

A fotográfia, -ha művészetnek tekintjük, s már miért ne tennénk- igencsak hasonlít a színművészethez. Nagyjából három fő csoportba sorolhatjuk az ezzel foglalkozókat. Tovább»

Nem vagyok disznó, hogy moslékot egyek

Idén a Kistücsök séfje, Pohner Ádám képviseli a Zországot Torinóban a Bocuse d'Or-on.Olvasom, látom, valami ilyesmi lesz tálalva. Tovább»

A golyóstoll szülinapja

Bíró (Schweiger) László József kalandos életéről több regény is született. Életpályájának íve átszeli a nagy óceánt, s Magyarországról indulva Argentínáig tart. Aztán innen indul világhódító útjára főhősünk találmánya a „Biropen”, melyet mi csak egyszerűen golyóstollnak hívunk. Tovább»

A Walpurgis-éj

Burning Man-2018

Igazából nem is akartam írni róla, de... Tovább»

Világos, mint a vakablak

Aki szerencsés csillagzat alatt született és megtehette, hogy Angliában gondtalanul utazgasson, bizonyára felfigyelt arra a furcsaságra, hogy a régi, történelmi épületeken mennyi befalazott, úgymond vakablak található. Tovább»

Asztahűha, már ilyen is van: a fokhagyma világnapja

Ma van annak a különleges növénynek világnapja, melyet közel 6 ezer éve fogyasztunk sütve, főve, nyersen, külön vagy ételeinket megfűszerezve. Tovább»

Kellene egy efféle új közlekedési tábla...

mert egyre több a mobilzombi. Tovább»

Tálalós, vagyis találós kérdés. Mi az? Amerikából jött, kilencven éves, zacskóban adják és ma már akkor is állott és száraz, ha friss?

Ha nem tudja a választ, akkor csak olvasson tovább, s megtudja. Tovább»