Asztahűha

Rácsodálkozásaim a világra. Vagy valami ilyesmi.

Kossuth

Azt talán senki nem vitatja, hogy Kossuth Lajos egyike volt azon magyar politikusoknak, akik még valós tetteket kívántak, s terveket valósítottak meg ezért az országért. Tovább»

Zrínyi

„Úgy harcolt, mint egy óriás. Az ellenség közül senki sem férkőzhetett a közelébe. A drága grófot a mellének baloldalán lőtték át, egy másik golyó elől a homlokán érte. Rögtön összerogyott, holtan terült el. Tisztjei még hosszan harcoltak mellette, hogy holttestét mentsék, de végül valamennyit lekaszabolták.” Tovább»

Pethes leves

Újházy Edéről a 20. század neves színészéről és kedvenc leveséről az Újházi tyúkhúslevesről már írtam korábban. Tovább»

Jancsi bohóc

Az úgy volt, hogy... Tovább»

Magyar Wiki szülinapja

A Magyar Wikipediának két indulása is volt. Tovább»

Nyári napforduló

Most van épp a varázslatos Szentiván éjszakája, amikor minden megtörténhet. Tovább»

A golyóstoll szülinapja

Bíró (Schweiger) László József kalandos életéről több regény is született. Életpályájának íve átszeli a nagy óceánt, s Magyarországról indulva Argentínáig tart. Aztán innen indul világhódító útjára főhősünk találmánya a „Biropen”, melyet mi csak egyszerűen golyóstollnak hívunk. Tovább»

Magyar az, akinek fáj Trianon

„Magyar az, akinek fáj Trianon – a többi csak állampolgár!”
Sokan Illyésnek tulajdonítják e mondatot, pedig valójában Karinthy írta. Mindegy, a történelmi esemény megítélése a lényeg, az, hogy szívünkben hová helyezzük el. Afféle magánügy. Tovább»

Arctalan @RC

Néhány gondolat a 18. pkakátversenyről. Tovább»

A Szakácsi

1952 május 20-án született és sajnos 2007-ben átszerződött az égi társulatba Szakácsi Sándor színművész. Tovább»

Hugonnai Vilma, az első magyar dokinéni

Mai mesém egy olyan magyar grófkisasszonyról szól, aki nem elégedett meg azzal, hogy szépen, bájosan mosolyogjon és engedelmesen széttegye a lábát a szülei által kiválasztott férfinak, s hogy sorban szülje a gyerekeket és intézze a háztartás ügyes-bajos dolgait. Tovább»