Asztahűha

Rácsodálkozásaim a világra. Vagy valami ilyesmi.

Ibrahim Ferrer

Ferrer 1927. február 20-án született Kubában. 12 évesen árvaságra jutott, s innentől kezdve saját lábára állt. Az utcán énekelt, aztán unokatestvérével duót alakítva zártkörű rendezvények fellépői lettek. Tovább»

A 70 éves A.C.

A 60-as évek elején indult el egy olyan zenei változás, melyből új műfaj a rock, a glam rock majd később a heavy metal született. Tovább»

N.R.

A kis Giovanni Milánóban született zenész családba. A naptáron épp ez a dátum állt:  1911. december 3. Tovább»

Öreg hobó nem vén hobó

Seasick Tovább»

Mendes

Épp 75 esztendővel ezelőtt született Brazíliában (a majmok hazájában ;o)) az a jazz, funk, bossa nova zenész, aki Amerikától Japánig a mai napig tartja népszerűségét. Tovább»

choocha

A Sun Valley Serenade című 1941-ben készült Amerikai filmben hangzott fel először az a dal, mely később igazi zenei történelmet írt. Tovább»

A zenemágus

Hogyha csak azt mondom, hogy Majmok bolygója, Alien, Star trek, Rambo, Kínai negyed, Coma, Pillangó, Szörnyecskék, Poltergeist - akkor csak egy név juthat eszünkbe: Jerry Goldsmith a zeneszerző. Tovább»

A. C.

A 60-as évek elején indult el egy olyan zenei változás, melyből új műfaj a rock, a glam rock majd később a heavy metal született. Tovább»

Az utolsó koncert

1969. január 30-án a londoni Apple irodaház tetején koncertezett a világ legsikeresebb együttese, s eljátszották hattyúdalaikat, melyek később a Let it be illetve az Abbey Road albumokon jelentek meg. Tovább»

Született, Magyarországon

mellesleg a Magyar Kultúra (emlék) Napjának köszöntése. Tovább»

Gershwin

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az 1898. szeptember 26-án született Jacob Gershowitz egy igazi zenei újító volt, aki más dimenziókba helyezte át az opera fogalmát. Tovább»