Asztahűha

Rácsodálkozásaim a világra. Vagy valami ilyesmi.

Yma Sumac

Ma ünnepelné sokadik születésnapját Zoila Augusta Emperatriz Chavarri del Castillo. Lövésetek sincs, hogy ki ez? Ebben a formában nekem se lenne. De ha azt mondom: Yma Sumac, akkor már könnyebben beazonosítom. Tovább»

C. Porter

A kis Albert -mert így hívták a később Cole Porter néven világhírűvé vált zenészt- gyerekkora tökéletes volt. Tovább»

Örömóda

Schiller Örömódája  - An die Freudeaz- az általa szerkesztett Thalia című irodalmi lapban jelent meg 1796-ban. Tovább»

A Széttört álmok csillámszilánkjai

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy zenekar. Tovább»

Ibrahim Ferrer

Ferrer 1927. február 20-án született Kubában. 12 évesen árvaságra jutott, s innentől kezdve saját lábára állt. Az utcán énekelt, aztán unokatestvérével duót alakítva zártkörű rendezvények fellépői lettek. Tovább»

A 70 éves A.C.

A 60-as évek elején indult el egy olyan zenei változás, melyből új műfaj a rock, a glam rock majd később a heavy metal született. Tovább»

N.R.

A kis Giovanni Milánóban született zenész családba. A naptáron épp ez a dátum állt:  1911. december 3. Tovább»

Öreg hobó nem vén hobó

Seasick Tovább»

Mendes

Épp 75 esztendővel ezelőtt született Brazíliában (a majmok hazájában ;o)) az a jazz, funk, bossa nova zenész, aki Amerikától Japánig a mai napig tartja népszerűségét. Tovább»

choocha

A Sun Valley Serenade című 1941-ben készült Amerikai filmben hangzott fel először az a dal, mely később igazi zenei történelmet írt. Tovább»

A zenemágus

Hogyha csak azt mondom, hogy Majmok bolygója, Alien, Star trek, Rambo, Kínai negyed, Coma, Pillangó, Szörnyecskék, Poltergeist - akkor csak egy név juthat eszünkbe: Jerry Goldsmith a zeneszerző. Tovább»